HUR ÄR UPPLEVELSEN?

Höga Kusten Winter Trail är ett av Sveriges absolut vackraste och mest gemytliga upplevelselopp. Varje år ger sig 300 personer sig ut och startplatserna tar slut på bara några dagar. Här träffas både vi som med lite möda kan ta oss runt milen men är sugna på ett storslaget äventyr och vi som tänker pressa våra gränser och kanske till och med utmana femmilen.

Som helgäventyr skulle jag vilja påstå att detta är en unik upplevelse i absolut världsklass! Det är tårdrypande vackert inga bilder ni ser kan göra detta lopp rättvisa!
/ Jacob Wollberg – 50k
Igår funderade jag under vissa stunder varför jag gör det här och tänkte ”tar det aldrig slut?” Idag längtar jag redan till nästa år
/ Pee Ksson
Så stolt och glad. Så roligt, så jobbigt.  Så härlig natur, så mycket glädje och så tacksam att jag fick göra detta igen tillsammans med er. Ni är vinnare allihopa. Vi syns nästa år igen!
/ Camilla Westin – 25k
Som löpare i oerhört mycket snö kände jag mig sig säker från start till mål. Så fantastiskt ordnat! Så fantastiskt välkomnande! Det här är så fantastiskt! Det måste delas!
/ Linnea Larsson – 25k
Vilken upplevelse det var! Fantastiskt vackert och sjukt jobbigt!
/ Johanna Widarsson – 35k

En magisk dag! Så vackert, jobbigt, galet, kul och trevligt!
/ Anna Lundberg – 25k

”Om du har joggat en mil under två timmar, då kommer du förmodligen klara 25 kilometer under 10 timmar och få en helt makalöst häftig upplevelse tillsammans med andra i Världsarvet Höga Kusten innan vi firar våra bedrifter på After-Trail.”
Jerry, FriluftsByn

Thanks for the unforgetable day. Greetz from Holland! It was heavy stuff but wonderful.
/ Anja Stultjens – 25k
Tack för en helt overklig upplevelse alla arrangörer och trevliga löpare man träffade i vinterlandet. Jag har fått ett nytt ord i vokabuläret ”Grädd”. Ni vet när man stirrar mot Skuleberget och är glad men rädd.
/ Joel Lindström – 25k
Morgonen efter när man tittar upp mot Skuleberget och ser spåren där vi alla tog oss ner innan målgången. Jag finner inte ord att beskriva den här upplevelsen, jag vet bara att jag vill göra det igen trots att hela min kropp skriker av smärta idag, och att det borde upplevas. Det är magiskt!
/ Anna Lundén – 35k
Skulle göra om det här loppet alla dagar i veckan! Helt makalös upplevelse och vilket arrangemang och engagemang av samtliga funktionärer!
/ Jessica Näsström – 25k
Tack alla för ett superkul lopp. Jag har precis blivit av med all is från skägget. Ses nästa år.
/ Martin Oskarsson – 50k
Så glad och tacksam för att jag fick uppleva detta tillsammans med så många andra glada och trevliga människor! Så himla snyggt arrangerat och vilken fantastisk natur. Jag var bland dom sista i 25km klassen men ändå mottagen av entusiastiska stort leende människor i mål.  Det enda jag kan tänka på är att jag vill göra det igen. Helst nu!
/ Åsa Rott – 25k

”En del snabbvandrar och andra joggar, några springer. Skratten hörs lång väg när någon bestämmer sig för att åka på rumpan ner för berget. Handskar åker av och på när man vill ta bilder ut över det makalöst vackra landskapet. Det här är utan tvekan ett av vinterns härligaste upplevelselopp.”
Jerry, FriluftsByn

Åkte uppför att springa Classic- 25K men kroppen har känts oerhört stark så ändrade distans till Extreme – 35K.
Grymt jobbigt o tungt med alla stigningar och ett underlag som hela tiden flyttade på sig. Men jag gjorde det! Så otroligt stolt!
/ Anna – 35k
När man kommer upp till toppen av Skuleberget, bara 2 km från mål, ser man anledningen till att man springer detta lopp. Att man kämpat i snö och kyla under flera timmar är som bortblåst
/ Anna Gustavsson – 25k
En helt fantastisk upplevelse! Jag har aldrig sprungit så här långt tidigare och hade så ont i benen på slutet  men det var värt varenda steg. Magisk natur. Jag kommer tillbaka!
/ Emma Öhlander – 25 km
Återvände efter förra årets premiär. Lika jobbigt, lika krävande men framförallt lika roligt. Helt underbart att springa i detta vinterlandskap. Kommer tillbaka igen, detta måste upprepas!
/ Agnes Zimmer – 25k
Det var en ynnest att få springa ert unika och fina lopp Skuleskogens nationalpark. Jag skaffade mig väldigt ömma lår och fantastiskt fina upplevelser. När jag nådde den sista bergstoppen kände jag mig så lättad så att tårarna kom. Det var en av de häftigaste idrottsupplevelser jag varit med om. Vi kommer tillbaka och tar med oss kompisar!
/ Jan-Erik Richnau – 50k