“Det låter ju galet långt men man har ju tio timmar på sig och det är galet vackert. Gört!”
Johanna Näslund, Stockholm

“Det är så sjukt härlig stämning längst banan. Det är ju inte direkt så att man kan förbereda för det här.”
Lisa Jonsson, Umeå

“Naturen är ju helt underbar. När man kommer till toppen på bergen, man blir lycklig.”
Ulf Berglund, Örebro

HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL:

CLASSIC 25 KM

Classic är originalsträckan och en helt fantastisk upplevelse genom världsarvet Höga Kusten där bussar avgår från FriluftsByn där vi även går imål efter 25 kilometer. Det låter kanske mycket på vintern men du har tio timmar på dig och om du packar med dig lite extra gott och varmt i ryggsäcken så kan du även se fram emot några härliga pauser med makalösa vyer.

Under denna minnesvärda dag får du uppleva Höga Kustens höjdpunkter såsom Skuleskogens Nationalpark, Slåttdalsskrevan, Slåttdalsberget och Skuleberget. Start och målgång sker gemensamt med 35 och 50 km grupperna.

Det är lätt att hitta då sträckan är tydligt märkt och det finns funktionärer längst banan.

Ok då – jag är redo för ett galet vinteräventyr och minnen för livet!
Ta mig till anmälan innan jag ångar mig >>

Classic 25k passar dig som kan jogga en mil och nu är sugen på att uppleva Höga Kustens höjdpunkter tillsammans med andra. Slå på filmen och kolla in hur andra upplevde Classic 25k.

FÖR NATUREN

Du kommer få uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter.

GEMENSKAPEN

För många är det första gången man ger sig ut på ett sånt här långt lopp. Men du kommer få sällskap och ni har 10 timmar på er.

PEPPEN

Innan vi ger oss ut får vi tips på hur man gör ett äventyr som detta till en ännu härligare upplevelse.

HÄNGET

Förkväll och After-Trail. Vi laddar upp och firar våra bedrifter tillsammans.

“Jag har sprungit en mil tidigare så det här var bland det knäppaste jag gjort.
Nästa år kommer jag tillbaka.”

Malin Wermelin, Sundsvall

Man måste ge sig ut för att förstå hur vackert det är och uppleva gemenskapen. Men ungefär såhär…

CLASSIC 25k

Höga Kusten Winter Trail – Classic 25k startar samtidigt som övriga lopp och de första 10 km är gemensamma. Den tar er Nord till Syd genom Skuleskogens Nationalpark där du får uppleva Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget innan du kommer fram till den första energistationen vid Entré Syd. Från entré syd fortsätter du Höga Kusten Leden tillbaka mot Skuleberget och FriluftsByn medan Extreme ger sig ut på Bergsrundan och Insane ger sig ut på Bergsrundan och Kustrundan innan de tar samma väg som du tillbaka.

Det här gör att det går att springa första 10 kilometrarna tillsammans oavsett vilken distans man springer.

CUT-LINES

Cut-line innebär att om man inte kommer fram till en viss punkt inom en viss tid så behöver man bryta. För Classic 25k finns följande cut-lines.
14:00: Entré Syd, Har man inte tagit sig de första 10 kilometrarna på 5 timmar plockas man av banan.
18:00: Skuleberget. Har man inte tagit sig de första 20 km på 9 timmar plockas man av banan.

ETAPP I
NORD TILL SYD – 10 KM

Den första etappen tar dig genom Sveriges vackraste kanske vackraste nationalpark – Skuleskogens Nationalpark. Via Tärnättvattnet springer du genom den legendariska Slåttdalsskrevan och över Slåttdalsberget med milsvid utsikt. Etappen avslutas vid nationalparkens södra entré.

ETAPP II
HÖGA KUSTENLEDEN – 10 KM

Höga Kustenleden är en av Sveriges mest kända vandringsleder och under Winter Trail springer du 10 kilometer av denna 128 km långa led. Dina första 3 kilometerna går längst skogsbilväg innan du tas med på en härlig böljande löpning mot det mäktiga Skuleberget.

ETAPP III
SKULEBERGET – 5 KM

Det sista kraftprovet och loppets största utmaning – Höga Kustens mäktigaste berg Skuleberget. Den Norra Bergsstigen upp till toppen på 295 m.ö.h där du kan blicka ut över världsarvet innan du tar den vackra Södra Bergsstigen ner till målgången vid FriluftsByn. Du klarade det!

BANPROFIL: HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL

Höga Kusten Winter Trail är ett tufft lopp på många sätt. Du ska inte bara upp och ner för de kustnära bergen med milsvid utsikt. Du behöver även kunna hantera att springa över de stenar som inlandsisen lagt ifrån sig, över blankspolade klippor och undvika att snubbla på alla rötterna som slingrar sig kring stigarna.

Med det sagt. Det är en helt underbar upplevelse! Se dock till att ta det försiktigt!

 

ETAPP I: NORD – SYD

DISTANS: 10 km
HÖJDMETER: 316 m
Denna sträcka springs av alla.

ETAPP IV+V: HK LEDEN + SKULEBERGET

DISTANS: 15  km
HÖJDMETER: 457 m
Denna sträcka springs av alla.

Hur är det egentligen att uppleva Höga Kusten Winter Trail – Classic 25k? Klicka igång filmen…

VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE?

Höga Kusten Winter Trail – Classic 25k är en upplevelse som är svår att beskriva med ord. Men vi har frågat tidigare deltagare om just deras upplevelse. Du hittar fler kommentarer här: Så säger tidigare deltagare >>

Skulle göra om det här loppet alla dagar i veckan! Helt makalös upplevelse och vilket arrangemang och engagemang av samtliga funktionärer!
/ Jessica Näsström – 25k

Så glad och tacksam för att jag fick uppleva detta tillsammans med så många andra glada och trevliga människor! Så himla snyggt arrangerat och vilken fantastisk natur. Jag var bland dom sista i 25km klassen men ändå mottagen av entusiastiska stort leende människor i mål.  Det enda jag kan tänka på är att jag vill göra det igen. Helst nu!
/ Åsa Rott – 25k

Återvände efter förra årets premiär. Lika jobbigt, lika krävande men framförallt lika roligt. Helt underbart att springa i detta vinterlandskap. Kommer tillbaka igen, detta måste upprepas!
/ Agnes Zimmer – 25k

En helt fantastisk upplevelse! Jag har aldrig sprungit så här långt tidigare och hade så ont i benen på slutet  men det var värt varenda steg. Magisk natur. Jag kommer tillbaka!
/ Emma Öhlander – 25 km

CLASSIC 25k

Höga Kusten Winter Classic 25k är ett härligt äventyr för dig som vill uppleva världsarvet Höga Kustens makalösa natur i vinterskrud tillsammans med andra. Du har 10 timmar på dig att ta dig den 25 kilomer vackra banan innan vi ses för After-Trail i FriluftsByn. Härlig utmaning, massa skratt och skön gemenskap.

FÖRKVÄLL:

Fredag 16:00-22:00

Fredag kväll samlas vi i FriluftsByn. Du kan checka in och i Vardagsrummet finns mat och dryck och här får vi även tips inför lördagens upplevelse.
All info: Förkväll >>

AFTER-TRAIL:

Lördag 12:00-00:00

Några som springer 25k brukar komma imål redan vid 14:00 tiden medan 50k kommer mot kvällen. Vi firar våra bedrifter i Vardagsrummet.
All info: After-Trail >>