AFTER-TRAIL

Höga Kusten Winter Trail är en riktigt vacker och utmanade upplevelse vilket gör att när du väl kommer imål så kommer endorfinerna vara på topp. Vi möter upp med skönt häng på Innergården, i Vinterfiket samt såklart på kvällens After-Trail i Vardagsrummet. Självklart är även medföljande supportrar välkomna.

Det blir en riktigt härlig stämning som börjar som en mysig middag som sakta växlar upp med allsång och vips drar konga-tåget igång och innan du vet ordet av står du och sjunger med och skakar loss tillsammans med alla andra lyckliga hjältar.

KLART DU SKA HÄNGA KVAR

Boende i FriluftsByn tar slut snabbt men om man bor på annan plats brukar några ha ombyte i bilen och nyttja möjligheten att duscha och fräscha till sig i FriluftsByn eller åka och vända på sitt närliggande boende. Om du lämnar området bör du vara tillbaka absolut senast 19:00 för att ta del av stämningen.

MÅLGÅNG & VINTERFIKET

Målgång sker direkt utanför Vardagsrummets Terrass. Klockan 12:00 öppnar vi upp Vinterfiket i Vardagsrummet för både deltagare och självklart även publik som brukar komma in och värma sig lite och ta en fika eller något att äta. Många som redan kommit imål brukar komma ut och heja på övriga deltagare och ta del av energin vid målgången.

MÅLGÅNG

Målgången sker framför Vardagsrummets Terrass, direkt utanför FriluftsByns Innergård. Här brukar publik och deltagare samlas för att heja fram övriga löpare.

TERRASSEN

Vardagsrummets Terrass är perfekt om du vill ta något gott att dricka och ändå kunna heja fram övriga deltagare. Här är dock inga skor med dobbar tillåtna då de gör hål i trallen på terrassen.

VINTERFIKET

Dagtid öppnar vi upp det populära Vinterfiket i FriluftsByns Vardagsrum. Vinterfiket håller öppet från 12:00 och erbjuder fika, matigare smörgåsar och soppa.

DUSCH

Även om du inte bor i FriluftsByn så se till att ta med ombyte och nyttja någon av FriluftsByns servicehus. Du kommer vilja stanna kvar.

I Vinterfiket hänger man när man duschat och bytt om från löparkläderna. Tills dess kan man ta med sig mat och fika till innergården eller ut på terrassen där man även ser målgången. 

”Vänner och familj brukar hänga i Vinterfiket och vid målgången. De flesta som sprungit loppet brukar först mingla lite på Innergården innan man tar en dusch och hänger i Vinterfiket varvat med att man då och då går ut och hejar på övriga deltagare på terrassen.”
Jerry, FriluftsByn

AFTER-TRAIL

Klockan 16:00 ändrar Vardagsrummet skepnad. Från Vinterfik till After-Trail där bandet drar igång första av tre set klockan 18:00. Vi inleder lugnt så man kan äta middag, ta något gott att dricka samt summera upplevelsen tillsammans med de du redan känner och nya vänner. Sedan hjälps vi åt att höja stämningen. Oavsett var du bokat boende – se till att stanna kvar en stund. Du kan duscha och fräscha till dig i något av servicehusen i FriluftsByn.

MIDDAG

Klart som tusan du / ni ska stanna kvar och njuta av bedriften tillsammans med övriga deltagare.

VARDAGSRUMMET

Vardagsrummet ligger direkt intill målgång och strax innan 20:00 brukar den sista löparen komma imål. Vi ropar ut så de som vill kan följa med ut och ge den sista hjälten ett välförtjänt grattis.

FRI SITTNING

Då du förmodligen inte kommer kunna gissa när du går imål så är det såklart klurigt att boka bord. Så vi kör drop in med fri sittning. Men med två våningar och gott om plats så brukar det blir riktigt trevligt.

DEN SISTA ENERGIN

Vid 21:00 och tredje set går bandet all in. Bli inte förvånad om någon drar igång ett konga-tåg och vips så dyker det upp ny energi i benen till de sista låtarna. Någon typ av peak nås 21:00 och efter 22:00 brukar en efter en ta sig mot sängen. Vi stänger 23:00.

”Antalet personer som ångrat att de åkt hem då vi sänder live och delar bilder från after-trail har minskat för varje år som gått. Nu har de flesta förstått att man verkligen bör stanna kvar en stund på kvällen. Vid nio brukar stämningen vara på topp.”
Jerry, FriluftsByn

Middagsplatser är drop-in och vi ser till att alla får plats, om vi så måste möblera om hela Vardagsrummet. Det här får ni inte missa.

Tillsammans skapar vi stämningen, den brukar peaka mellan 21:00 och 22:00, därefter brukar upplevelsen göra sig till känna och de som bor på andra platser än FriluftsByn brukar sakta droppa av.

FÖRKVÄLL:

Fredag 16:00-22:00

Fredag kväll samlas vi i FriluftsByn. Du kan checka in och i Vardagsrummet finns mat och dryck och här får vi även tips inför lördagens upplevelse.
All info: Förkväll >>

AFTER-TRAIL:

Lördag 12:00-23:00

Dagtid håller Vinterfiket öppet. Klockan 16:00 börjar After-Trail och bandet drar igång 18.00. Någon typ av peak brukar nås vid 21:00.
All info: After-Trail >>