RESA OCH BOENDE
HÖGA KUSTEN

Det är lätt att ta sig till Höga Kusten. Smidigast är att samåka med bil eller ta Y-Buss som går från Umeå i norr och Stockholm Cityterminal samt Arlanda i söder. Boende bör bokas så snart du kan då Höga Kusten Winter Trail fyller de flesta boenden mellan Örnsköldsvik och Höga Kustenbron.


RESA TILL HÖGA KUSTEN

Höga Kusten Winter Trail utgår från FriluftsByn vid Skuleberets Sydsida, mitt i hjärtat av Höga Kusten. De allra flesta brukar samåka men ett annat riktigt bra alternativ är att ta Y-buss från Stockholm hela vägen fram till Docksta. Du kan ta tåg eller flyg till Örnsköldsvik men se då till att du anpassar din resa efter länsbussar mellan Docksta/Skuleberget och Örnsköldsvik eller boka taxi alternativt hyrbil i god tid. Om du tar taxi kolla gärna om några fler vill dela taxi genom att posta i deltagargruppen High Coast Trail-Runners på facebook.

VÅR TIPS

På sommaren finns det gott om alternativ att resa till Höga Kusten – vintern not so much. Vårt tips är att ta bil, samåka eller ta bussen. Alternativt kolla med taxi eller samåkning till tågstationen i Örnsköldsvik.

BIL

Det absolut smidigaste sättet att ta sig till och runt i Höga Kusten. Samåkning kan ni erbjuda eller efterfråga i High Coast Trail Runners 

BUSS >>

Smidigt och billigt med Y-Buss. Ta buss från Stockholm och kliv av i Docksta och gå ca 1,5 km till FriluftsByn.

TÅG >>

Ta tåget till Örnsköldsvik. Vi vet ännu inte om det går helgbussar i Höga Kusten under vintern så räkna med att dela taxi med andra (ca 900 kr enkelväg.) 

FLYG

Du kan flyga med Amapola till Örnsköldsvik Airport och därefter hyra bil direkt vid flygplatsen med antingen Hertz eller Europcar.
Örnsköldsvik Airport >> 
Till & från Flygplatsen >>


BOENDE HÖGA KUSTEN

Höga Kusten bjuder på flera olika boendemöjligheter. Absolut smidigast är att bo i FriluftsByn direkt vid start och målgång. Då bokar du helt enkelt en stuga och fyller den med dina vänner. Vill du bara ha en sovplats så tar du med liggunderlag och bor på löparlägret. Se dock till att boka i tid då det blir fullbokat. Det finns fler alternativ på gångavstånd och såklart även fler om du tar bil.

VÅRT TIPS

Boka stuga i FriluftsByn i tid. Under Höga Kusten Winter Trail hyrs stugor ut Fredag – Söndag. Om man fyller stugan med vänner blir kostanden för helgen max 1000 kr per person. Men ni väljer såklart hur många ni vill vara i stugan, antalet är maxantal. Söker du sängplats i stuga, håll utkik eller skriv att du är villig att dela stuga i gruppen High Coast Trail-Runners >>

BOKA STORSTUGA I HÖGA KUSTEN

– För det större kompisgänget.
Fredag till Söndag. Boka en storstuga i FriluftsByn med med dusch, wc och kök fredag till söndag och fyll på med dina vänner. Ta med sängkläder och handduk. Täcken och kuddar finns. Ni städar själva stugan. Städ kan bokas för 800 kr. Pris fredag – söndag.

Stuga Vandra (6p) >> Fre-Sön: 6 000 kr
(Dubbelsäng, våningssäng, två dagbäddar)

Stuga Cykla (6p) >> Fre-Sön: 6 000 kr
(Dubbelsäng, våningssäng, två dagbäddar)

Stuga Klättra (6p) >> Fre-Sön: 6 000 kr
(Tre våningssängar)

Stuga Paddla (6p) >> Fre-Sön: 6 000 kr
(Dubbelsäng + två våningssängar)

Stuga Bada (6p) >> Fre-Sön: 6 000 kr
(Dubbelsäng, två madrasser på loft, två dagbäddar)

BOKNING: Maila info@friluftsbyn.se

BOKA CAMPINGSTUGA

– För mindre kompisgäng
Boka någon av våra nyrenoverade Campingstugor. Stugor har kylskåp och kökspentry samt tillgång till nyrenoverat servicehus med dusch och wc. Priser Fredag – Söndag.

Campingstuga 4 bäddar >> Fre-Sön: 3 900 kr
(Finns med två våningssängar samt med dubbelsäng + våningssäng)

Campingstuga 2 bäddar >> Fre-Sön: 2 900 kr
Våningssäng och kökspentry.

Medtag egna sängkläder och handduk. Du slutstädar stugan själv. Städ kan bokas för 500 kr.

BOKA: Maila info@friluftsbyn.se

BOKA FRILUFTSBOD

– För par eller dig som vill ha eget boende.
Boka någon av våra funkisstugor direkt vid innergården. FriluftsBodar har kylskåp och tillgång till servicehus med wc / dusch samt kök. Priser Fredag – Söndag.

FriluftsBod med Två våningsängar >> Fre-Sön: 2900 kr.
FriluftsBod med Dubbelsäng >> Fre-Sön: 2900 kr.

Medtag egna sängkläder och handduk. Du slutstädar stugan själv. Städ kan bokas för 500 kr.

LÖPARLÄGER

Bo billigt och lär känna andra galningar.
Återupplev gemenskapen från barndomens läger. Vi hyr den intilliggande bygdegården och gör ett löparläger på gymnastikgolvet. Du tar med madrass, täcke / sovsäck och kudde och handduk och kanske öronproppar för att vara på den säkra sidan.
Löpläger: 400 kr för en eller två nätter fre-sön.
BOKA: Maila info@friluftsbyn.se

RESA & BOENDE

Visst vet du om att du till exempel kan ta buss från Stockholm och kliva av bara någon kilometer från FriluftsByn?

TIPS: UTRUSTNING

Här hittar du tips på utrustning som är lämpad för vinterlöpning.

TIPS: VINTERLÖPNING

Här har vi samlat tips som kanske kommer till nytta.

LÖPLÄGER

Varför inte ladda upp med något av våra löpläger i Höga Kusten.