”Extreme 35k ger dig chans att få uppleva mer av Höga Kusten.”
Jerry, FriluftsByn

”Bergsrundan är riktigt vacker och innehåller ofta ännu mer snö än resten av banan.”
Thomas Jonsson, Jönköping

”Den här distansen är precis vad den heter. Men den är riktigt skoj.”
Sara Bäckström, Stockholm

WINTER TRAIL
EXTREME 35k

Höga Kusten Winter Trail – Extreme 35k är precis som det låter, en extrem utmaning och otroligt häftig upplevelse. Du genomför samma sträcka som Classic 25k men mitt i loppet ger du dig även ut på Bergsrundan och upplever fler makalösa vyer. Det här är distansen för dig som känner att du är sugen på att testa gränserna och samtidigt uppleva vacker natur tillsammans med andra.

Det här låter tufft men jag tror jag kommer fixa det.
Ta mig till anmälan >>

Visst tusan är det skönt att testa gränserna – svarar inte kroppen som du tänkt dig kan du välja Classic 25k mitt under loppet men det här lär du fixa. Du har trots allt 10 timmar på dig.

NATUREN

Extreme 35k ger dig ännu fler vyer. Räkna med en riktigt tuff men otroligt vacker upplevelse.

GEMENSKAPEN

Klart som tusan det är skoj att tillsammans med andra ge sig ut på en extrem upplevelse.

HÄNGET & PEPPEN

Vi möts upp redan på Fredag för skönt häng samt delar med oss av tips och tankar.
Förkväll >>

AFTER-TRAIL

När man klarat av något extremt bör man fira tillsammans. Bra idé!
After-Trail >>

EXTREME 35k

Höga Kusten Winter Trail – Extreme 35k är en extrem upplevelse i en lika extremt vacker miljö – Världarvet Höga Kusten. För att orka med detta bör du kunna jogga några mil i vanlig terräng. Det som är bra är dock att du, om kroppen inte svarar som tänkt, kan växla ner till Classic 25k en nog så tuff utmaning. Extreme 35k har samma tre etapper som Classic 25k men du ger dig även ut på Bergsrundan. Det innebär att du även kommer att passera energistationen vid Entré Syd två gånger. Första gången efter Nord till Syd och andra gången efter Bergsrundan innan du ger dig ut på Höga Kustenleden mot Skuleberget. Du kommer även kunna ladda upp med lite blåbärssoppa innan du ger dig upp för Skuleberget.

FYRA ETAPPER

Höga Kusten Winter Trail 25k består av fyra etapper. De tre klassiska + Bergsrundan.
1. Nord till Syd 10k
Extra: Bergsrundan 10k
2. Höga Kustenleden 10k
3. Skuleberget 5k

CUT-LINES

För din säkerhet och för att alla ska komma tillbaka till FriluftsByn i tid finns det två cut-lines på Classic 25k. Dessa tider är rejält tilltaga och vi har ännu inte behövt plocka någon av banan.
13:00: Bergsrundan. Klockan 13:00 stänger vi möjligheten att ge sig ut på Bergsrundan. Det betyder att du har ca 4 timmar på dig att klara första milen.
16:00: Entré Syd Senast klockan 16:00 måste du lämna Nationalparken och ha gett dig ut på etapp 2: Höga Kustenleden. Det betyder ca 7 timmar på de första 2 milen. Det fixar du.
18:00: Skuleberget. Klockan 18:00 stängs möjligheten att ge sig ut på etapp 3: Skuleberget och du får skjuts tillbaka till FriluftsByn. Det betyder 30 km inom ca 9 timmar.

START

De flesta checkar in fredag kväll för att få en skön start men du kan även checka in lördag morgon innan bussarna går till starten. Starten är så kallad ”flygande start” vilket innebär att din tid startar när du passerar startfållan. I Deltagar PM hittar du alla tider.
Deltagar PM >>

ETAPP 1:
Nord till Syd 10k

Den första milen går genom Skuleskogens Nationalpark, från Nord till Syd. Du passerar Tärnättvattnet, den mäktiga Slåttdalsskrevan och det majestätiska Slåttdalsberget. Det här är galet vackert. Etappen avslutas vid energistationen vid Entré Syd.

BERGSRUNDAN

Extreme 35k (och även Insane 50k) ger sig därefter ut på Bergsrundan. En runda som tar dig upp mot nord-västra delen av parken och Stampberget där det alltid är mest snö. Därefter väntar en andra sväng upp på Slåttdalsberget. Helt enkelt två berg med makalösa vyer över världsarvet. 

ETAPP 2:
Höga Kustenleden 10k

Efter att passerat Energistationen vid Entré Syd en andra gång ger du dig ut på Höga Kustenleden med sikte mot Skuleberget. Innan du börjar bestigningen serveras blåbärssoppa så du får en liten kick innan du beger dig upp mot toppen av Världsarvet.

ETAPP 3:
Skuleberget 5k

Vyerna från toppen är helt makalösa ut men stigningen upp är grym. Men du kommer klara det, steg för steg. På toppen väntar ofta pepp från publik. Därefter väntar den vackra Höga Kustenstigen från toppen ner till FriluftsByn. 

MÅLGÅNG

Är det sant, är jag framme? Ja men visst är du det. Koskällor och publikens samt andra deltagares jubel.  Det här är kanske en av de härligaste känslorna. Nu väntar något svalkande och en dusch. Sedan ses vi på After-Trail. Du är grym.

Hur är det att ge sig ut på Extreme 35k eller kanske till och med Insane 50k? Klicka igång filmen.

VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE?

Höga Kusten Winter Trail – Extreme 35k är en utmaning. Men med 10 timmar till godo blir det en härlig kombination av löpning, jogging och snabbvandring. Se ännu fler kommentarer här: Så säger tidigare deltagare >>

Åkte uppför att springa Classic- 25K men kroppen har känts oerhört stark så ändrade distans till Extreme – 35K.
Grymt jobbigt o tungt med alla stigningar och ett underlag som hela tiden flyttade på sig. Men jag gjorde det! Så otroligt stolt!
/ Anna – 35k

Morgonen efter när man tittar upp mot Skuleberget och ser spåren där vi alla tog oss ner innan målgången. Jag finner inte ord att beskriva den här upplevelsen, jag vet bara att jag vill göra det igen trots att hela min kropp skriker av smärta idag, och att det borde upplevas. Det är magiskt!
/ Anna Lundén – 35k

Vilken upplevelse det var! Fantastiskt vackert och sjukt jobbigt!
/ Johanna Widarsson – 35k

EXTREME 35k

Höga Kusten Winter Trail – Extreme 35k är en riktigt häftig utmaning för dig som är en hyfsad van löpare och vill uppleva ett unikt äventyr i världsarvet Höga Kusten tillsammans med andra. Ni har 10 timmar på er att ta er den 35 kilomer vackra banan innan vi ses för After-Trail i FriluftsByn. Härlig utmaning, massa skratt och skön gemenskap.

FÖRKVÄLL:

Fredag 16:00-22:00

Fredag kväll samlas vi i FriluftsByn. Du kan checka in och i Vardagsrummet finns mat och dryck och här får vi även tips inför lördagens upplevelse.
All info: Förkväll >>

AFTER-TRAIL:

Lördag 12:00-23:00

Dagtid håller Vinterfiket öppet. Klockan 16:00 börjar After-Trail och bandet drar igång 18.00. Någon typ av peak brukar nås vid 21:00.
All info: After-Trail >>