“Extreme 35k ger dig chans att få uppleva mer av Höga Kusten.”
Jerry, FriluftsByn

“Bergsrundan är riktigt vacker och innehåller ofta ännu mer snö än resten av banan.”
Thomas Jonsson, Jönköping

“Den här distansen är precis vad den heter. Men den är riktigt skoj.”
Sara Bäckström, Stockholm

HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL:

EXTREME 35 KM

Så du söker något mer extremt? Då har du kommit rätt för nu snackar vi utmaning. Du startar med övriga deltagare men efter 10 kilometer drar du och övriga Extreme 35k samt Insane 50k löpare ut på Bergsrundan och får uppleva Stampberget och även ytterligare en mjölksyretur upp på Slåttdalsberget. Detta innebär att du passerar energistationen vid Entré Syd två gånger – men det kommer du behöva!

Från Entré Syd följer du Höga Kusten leden till Skuleberget och väl där…oooouuuch det tar vi då. Tack och lov är det lätt att hitta så det är bara att borra ner huvudet! Men glöm inte att njuta av vyerna!

Höga Kusten Winter Trail EXTREME är totalt 35 kilometer och är en rejäl utmaning för de flesta löpare. Kom och njut av makalösa vyer, störtskön gemenskap och många skratt och svordomar!

Härligt, jag söker en rejäl utmaning och härlig naturupplevelse, ta mig till anmälan >>

Extreme 35k passar dig som är en god löpare och som är sugen på att testa gränserna genom att lägga till Bergsrundan.

FÖR NATUREN

Extreme 35k tar dig genom några av Höga Kustens höjdpunkter i härlig vinterskrud.

UTMANINGEN

Det här är en riktig utmaning men du kommer kunna slå följe med andra.

PEPPEN

Innan vi ger oss ut får vi tips på hur man gör ett äventyr som detta till en ännu härligare upplevelse.

GEMENSKAPEN

Förkväll och After-Trail. Vi laddar upp och firar våra bedrifter tillsammans.

Det är inte tvärenkelt att förklara hur vackert Höga Kusten är i vinterskrud och hur härlig gemenskapen är längst banan och på After-Trail, men typ såhär…

Höga Kusten Winter Trail Extreme 35k innebär att du efter den första milen vid Entré Syd ger dig ut på den 10km vackra och utmanande Bergsrundan innan du återvänder till Entré Syd och beger dig mot Skuleberget.

ETAPP I
NORD TILL SYD  (10 KM)

Den första etappen tar dig genom Sveriges vackraste kanske vackraste nationalpark – Skuleskogens Nationalpark. Via Tärnättvattnet springer du genom den legendariska Slåttdalsskrevan och över Slåttdalsberget med milsvid utsikt. Etappen avslutas vid nationalparkens södra entré.

BERGSRUNDAN (10 KM)

Bergsrundan är en sträcka som springs av deltagare i EXTREME och INSANE. Efter du sprungit Nord-Syd fortsätter du längst Bergsrundan upp för Stampberget (via Skrattabbortjärn) och tar därefter en andra tur upp på Slåttdalsberget med sin makalösa utsikt. 

Cut-Line: Klockan 13:00 stänger vi möjligheten att ge sig ut på Bergsrundan och du får istället ge dig ut på Höga Kusten Leden och välja 25 kilometers distansen.

ETAPP 2
HÖGA KUSTEN LEDEN (10 KM)

Höga Kustenleden är en av Sveriges mest kända vandringsleder och under Winter Trail springer du 10 kilometer av denna 128 km långa led. Dina första 3 kilometerna går längst skogsbilväg innan du tas med på en härlig böljande löpning mot det mäktiga Skuleberget.

Cut-Line: Du måste passera Entré Syd och ge dig ut på Höga Kusten Leden innan klockan 16:00. Därefter dras cut-line och loppet stängs och du får åka buss tillbaka till FriluftsByn.

ETAPP 3
SKULEBERGET (5 KM)

Det sista kraftprovet och loppets största utmaning – Höga Kustens mäktigaste berg Skuleberget. Den Östra Bergsstigen upp till toppen på 295 m.ö.h där du kan blicka ut över världsarvet innan du tar den vackra Höga Kusten Stigen ner till målgången vid FriluftsByn. Du klarade det!

BANPROFIL: HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL

Höga Kusten Winter Trail är ett tufft lopp på många sätt. Du ska inte bara upp och ner för de kustnära bergen med milsvid utsikt. Du behöver även kunna hantera att springa över de stenar som inlandsisen lagt ifrån sig, över blankspolade klippor och undvika att snubbla på alla rötterna som slingrar sig kring stigarna.

Med det sagt. Det är en helt underbar upplevelse! Se dock till att ta det försiktigt!

ETAPP I: NORD – SYD

DISTANS: 10 km
HÖJDMETER: 316 m
Denna sträcka springs av alla.

BERGSRUNDAN

DISTANS: 10 km
HÖJDMETER: 313 m
Denna sträcka springs av 35 km och 50 km.

ETAPP 2+3: HK LEDEN + SKULEBERGET

DISTANS: 15  km
HÖJDMETER: 457 m
Denna sträcka springs av alla.

Hur är det att ge sig ut på Extreme 35k eller kanske till och med Insane 50k? Klicka igång filmen…

VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE?

Höga Kusten Winter Trail – Extreme 35k är en utmaning. Men med 10 timmar till godo blir det en härlig kombination av löpning, jogging och snabbvandring. Se ännu fler kommentarer här: Så säger tidigare deltagare >>

Åkte uppför att springa Classic- 25K men kroppen har känts oerhört stark så ändrade distans till Extreme – 35K.
Grymt jobbigt o tungt med alla stigningar och ett underlag som hela tiden flyttade på sig. Men jag gjorde det! Så otroligt stolt!
/ Anna – 35k

Morgonen efter när man tittar upp mot Skuleberget och ser spåren där vi alla tog oss ner innan målgången. Jag finner inte ord att beskriva den här upplevelsen, jag vet bara att jag vill göra det igen trots att hela min kropp skriker av smärta idag, och att det borde upplevas. Det är magiskt!
/ Anna Lundén – 35k

Vilken upplevelse det var! Fantastiskt vackert och sjukt jobbigt!
/ Johanna Widarsson – 35k

EXTREME 35k

Höga Kusten Winter Trail – Extreme 35k är en riktigt häftig utmaning för dig som är en hyfsad van löpare och vill uppleva ett unikt äventyr i världsarvet Höga Kusten tillsammans med andra. Ni har 10 timmar på er att ta er den 35 kilomer vackra banan innan vi ses för After-Trail i FriluftsByn. Härlig utmaning, massa skratt och skön gemenskap.

FÖRKVÄLL:

Fredag 16:00-22:00

Fredag kväll samlas vi i FriluftsByn. Du kan checka in och i Vardagsrummet finns mat och dryck och här får vi även tips inför lördagens upplevelse.
All info: Förkväll >>

AFTER-TRAIL:

Lördag 12:00-00:00

Några som springer 25k brukar komma imål redan vid 14:00 tiden medan 50k kommer mot kvällen. Vi firar våra bedrifter i Vardagsrummet.
All info: After-Trail >>