SEX FÖRDELAR MED ATT ANMÄLA SIG TILL ETT VINTERLOPP

Det finns säkert de som rynkar på pannan och undrar – varför i hela världen anmäler man sig till ett vinterlopp. Vårt svar är att det finns flera anledningar. Här har vi listat 6 skäl att boka en startplats för något av vinterns härliga upplevelselopp.

Då vi tycker att fler borde prova att ge sig ut på ett vinterlopp har vi även listat de stora vinterloppen i Sverige.
Hoppas vi ses ute i snön!

1) LÖPINSPIRATION

Det är bevisat att motivationen för träning ökar om man sätter upp ett tydligt mål, löpning är inget undantag. Om du anmäler dig till ett lopp – varför inte med familj eller vänner – är chansen större att du ger dig ut även om vädret kanske inte är det bästa eller humöret är på topp. Anmäl dig till ett vinterlopp och behåll motivationen under hösten och vintern.

2) NYA UPPLEVELSER

Om du väljer ett naturskönt lopp får du uppleva helt makalöst vackra platser. Höga Kusten Winter Trail tar dig till exempel till några av världsarvet Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Upplev de kustnära bergen, de djupa skogarna och den skimrande kusten!

3) FÅ MASSA ENERGI

Senhösten och vintern är inte direkt en tid som förknippas med att man känner sig pigg. Men om du rör på dig regelbundet så ökar energin och du motverkar höst- och vintertröttheten. Anmäl dig till ett vinterlopp och håll energinivån uppe!

4) TRÄFFA ANDRA

Vintern gör att vi håller oss inne lite mer – men om ni är några som tillsammans anmäler er till ett lopp ökar chanserna att ni ger er ut tillsammans, både då ni tränar och under själva loppet. På Höga Kusten Winter Trail kör vi både förkväll och after-trail där vi umgås och delar erfarenheter och upplevelser.

5) LÄR DIG NÅGOT NYTT

Många lopp har inspirerande föreläsare och företag som utvecklar utrustning för löpning på plats för att dela med sig av sin kunskap. Se till att ta del av allt från förkvällar till after-trails, vem vet – du kanske snappar upp något nytt och värdefullt.

6) BLI STARK

Att springa i snö är något tyngre, ibland som att springa på en sandstrand. Men det krävs även mental styrka att ge sig ut i kylan. Anmäl dig till ett vinterlopp och bli starkare – både fysiskt och mentalt!