UT OCH SPRING – UNDVIK VINTERDEPPEN

Så är då vintern i antågande och dygnets ljusa timmar är lätträknade. Det är lätt att känna sig lite trött och soffan står där – mer lockande än någonsin. Eller kanske känns det besvärligt att ge sig ut en sväng på lunchen? Vårt tips är att ta dig själv i kragen och ge dig ut. Du kommer tacka dig själv efteråt.

DET NÖDVÄNDIGA DAGSLJUSET

Det finns flera bevis på att du faktiskt borde ge dig ut en stund under de ljusa timmarna. Forskning visar att när du är ute i dagsljus sjunker melatoninnivån. Något som gör att du känner dig piggare. När du sitter inomhus på arbetet produceras mer melatonin och du blir trött. Svårare är det inte. Genom att ge sig ut i dagsljuset blir du inte bara piggare på dagen. Du kommer även märka att du sover bättre på natten. Så varför inte ta med dig joggingskorna till jobbet och ge dig ut en sväng över lunch?

SPRING UTOMHUS!

Löpband i all ära – men utomhusvistelser i naturen har mängder av positiva hälsoeffekter. Du känner säkert redan till att både endorfin- och serotoninnivåerna ökar när du motionerar i friska luften. Att vistas utomhus och få in lite frisk luft får också kroppen att vakna och gör dig piggare. Så lämna löpbanden, något som enligt vissa källor togs fram som en disciplinär åtgärd för fångar i engelska fängelser på 1800-talet.

BEHÖVER DU INSPIRATION?

Visst, vi medger, ibland kan det vara lite kämpigt att ge sig ut. Men du vet att när du väl är tillbaka så ångrar du inte en sekund. Nedan hittar du två filmer som kanske får dig att lämna löpbandet eller soffan.

(P.s. Självklart fungerar även en promenad lika bra =)

MER LÄSNING:

– 6 fördelar med att anmäla sig till ett vinterlopp >>
– Tre galna lopp du inte visste att du ville springa >>

HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL

Höga Kusten Winter Trail är Sveriges kanske mäktigaste vinterlopp. Du väljer mellan 25, 35 eller 50 kilometer genom Höga Kustens höjdpunkter och har därefter 10 timmar på dig. Många gör utmaningen i par. Ni kan ändra sträcka hela vägen till 10 kilometer in i loppet, därefter måste ni bestämma er. Då ni har 10 timmar på er passar utmaningen de flesta men du måste komma förberedd.
All info: Höga Kusten Winter Trail >>