REGLER & SÄKERHET

Har kan du läsa mer om reglerna som gäller vid anmälan till Höga Kusten Winter Trail samt hur vi försöker göra ditt deltagande så säkert som möjligt. Det vilar dock ett stort ansvar på dig som deltagare, se därför till att även läsa deltagande sker på egen risk.

REGLER FÖR HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL

Regler
Sträckan är tuff. Reglerna är enkla. Så länge du förstått att du deltar på egen risk, tar med dig obligatorisk utrustning, checkar in i tid, följer den markerade leden och låter bli att skräpa ner så kan du fokusera på utmaningen och på var du sätter fötterna.

Inte avbokningsbar
Startplatser i Höga Kusten Winter Trail är inte avbokningsbara, ej heller på doktors utlåtande. Du kan däremot teckna en försäkring genom Folksams “Startklar”. Det ger dig anmälningsavgiften tillbaka om du blir skadad eller sjuk. Denna försäkring används av de flesta lopp i Sverige, inklusive bland annat Vasaloppet.
– Försäkring med Startklar >>

Vid inställt lopp
Skulle loppet av någon anledning tvings ställas in kommer du få tillbaka din anmälningsavgift.

Försäljning av startplats
Du kan sälja vidare din startplats. Dock tillkommer en avgift på 100 kr för byte av deltagare.

Nyttjande av toaletter
Det är tillåtet att använda de toaletter som finns i nationalparken, vid Friluftsbyn samt vid FriluftsByns toppstuga. Se dock till att ta med dig eget papper då det kan hända att det tar slut.

Nedskräpning
Vi lägger stort värde i att lämna området i perfekt skick utan kringkastade förpackningar och energigel. Därför är det absolut förbjudet att lämna skräp längst loppet annat än vid Höga Kusten Winter Trails sopkorgar vid Entré Syd samt vid målgången. Ser någon checkpoint ansvarig, annan löpare eller vägvisare en löpare som kastar skräp kommer hen omgående bli diskvalificerad.

Langning och Drop-Bag
Då langning i stort sett är omöjlig att kontrollera har vi valt att tillåta publik ge energi och dryck till deltagare i loppet. Du kan även lämna en väska i FriluftsByn innan start och sedan få tillgång till den vid Entré Syd.
Läs mer: Drop-Bag >>

 

SÄKERHET UNDER HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL

Vi vill först och främst uppmärksamma att ditt deltagande i Höga Kusten Winter Trail är helt på egen risk. Att springa terränglopp under vintertid kan innebära risker som att kläder eller utrustning går sönder eller att du skadar dig.

Vi har däremot gjort vårt yttersta för att skapa ett säkert lopp.

– Loppet går längst befintliga stigar som vi förstärkt med ytterligare markering vilket gör att det är lättare att hitta.
– Vi kommer att etablera en stor energistation vid Skuleskogens Nationalparks södra entré. Här kommer även mellantider att ges och härifrån utgår både Bergsrundan (för deltagare i EXTREME 35 km och INSANE 50 km) samt Kustrundan (för deltagare i INSANE 50 km). Detta gör att vi har god koll på var du som deltagare befinner dig så länge du följer loppets markeringar vilket kommer vara relativt enklare än sommartid då det kommer bli spår i snön.
– Vi kommer ha funktionärer som visar riktning och kan svara på frågor vid Start, Tärnättvattnet, Tärnättholmarna, Entré Syd, Skuleberget, Skulebergets Topp samt vid målgång.
– Vi kommer ha sjukvårdare på toppen av vid Entré Syd samt vid målgång.
– Vi kommer ha ett ambulansteam vid Slåttdalsberget
– Samtliga deltagare kommer att få ett nummer till Tävlingsledning samt påminnas om nödnumret 112 vid akut och allvarligare skada.
– Som deltagare uppmuntrar vi dig att ha koll på andra deltagare och direkt rapportera om du ser något som kan behöva uppmärksamhet från tävlingsledning.