ANPASSNINGAR HKWT-21

Det är helt klart en unik period vi just nu går igenom. Därför ser vi både fram emot – men även förväntar oss – att vi tillsammans gör vårt bästa och bidrar till att banan för Höga Kusten Winter Trail öppnas på ett säkert sätt.       

Banorna kommer hålla öppet för alla – både du som vill uppleva den på egen hand och dig som anmäler dig för att få hjälp med bussar, energi och tidtagning. 

Det glädjer oss att vi med respekt för situationen fortfarande kan vistas  utomhus under olika typer av friluftsaktiviteter. Skidanläggningar har gjort allt man kan för att göra det säkert och möjligt att ta liftar upp på berg och åka skidor ner för pisatade backar i fjällen. Skidanläggningar har gjort det möjligt att ge sig ut och åka skidor längst spårade spår. På samma sätt kommer även vi att göra det möjligt för dig som vill att som kompliment till skidbackar, längdskidspår och skridskobanor att springa längst en otroligt vacker uppmärkt bana i Höga Kusten.

För att kunna skapa en säker upplevelse så har vi gjort flertalet juseringar. Fler kan komma att tillkomma ju närmre vi kommer så gå gärna in på den här sidan någon vecka innan. Det kan även vara bra att om du inte redan är med i vår facebook grupp att du går med in den nu:
High Coast Trail Runners >> här lägger vi ut nyheter och annat som kan vara bra för dig att ta del av. Vi kommer såklart dock alltid även uppdatera hemsidan.

JUSTERINGAR HÖGA KUSTEN WINTER HIKE 2021

 

1. KARTGENOMGÅNG:

Under 2021 sker ingen kartgenomgång på plats för att undvika eventuell trängsel. Du kan se kartgenomgången här. Karta fås på plats och bäst är om du checkar in redan på fredag då du får karta vid incheckning:
– Kartgenomgång tillsammans med Joel Backa, Ambassadör för Icebug >>
(Om länken inte fungerar, prova att öppna denna sida på en dator. Du behöver vara inloggad på facebook för att denna länk ska fungera då filmen ligger på vår facebook grupp.)

 

2. INCHECK:

Incheck sker i FriluftsByn Fredag 16:00 – 20:00 samt Lördag morgon. Under fredag kan alla checka in mellan 16:00 och 20:00. Vi kommer att ha 6 incheckningsstationer med olika incheckningsintervaller – tex 1 – 50. Varje incheckningsstation hanterar max 50 personer vilket gör att det kommer finnas gott om utrymme för 50 personer att checka in under fyra timmar. Betydligt mer än alla skidorters liftsystem och avsevärt mer utrymme än samtliga Sveriges kiosker och butiker. Vi kommer även se till att avståndsmarkörer är utsatta så alla håller avstånd.

Innan loppet kommer ni få ett startnummer tilldelat och denna kommer att delas på vår facebook grupp. Det kommer även finnas listor på de personer som tänker ge sig ut på banan där du kan se ditt nummer. Det enda du behöver göra är att gå till den incheckningsstation som hanterar just ditt nummer. Vi hjälper dig om det uppstår oklarheter. När du checkar in får du nummerlapp samt tidtagningschip.

Fredag: 16:00 – 20:00: Alla distanser

Lördag:
Classic 25k: 07:00 – 07:30*
Extreme: 07:30 – 08:00*
Insane 08:00 – 08:30*

*Vi rekommenderar alla ni som kan att checka in fredag.
Drop-bags: Allt om drop-bags >>

3. STARTTIDER OCH BUSSAR TILL START:

Samtliga deltagare åker buss till respektive start. För att undvika någon form av trängsel kommer vi att dela upp bussar för er som vill ge er ut på banan. På bussar har vi beräknat ett dubbelsäte per person men deltagare som ingår i samma sällskap kan dela säte precis som när du åker tåg med SJ. Vi kommer dela ut munskydd som är obligatoriskt att bära när du kliver på bussen.

Innan du kliver på bussen som transporterar dig ut till banan kommer du få vänta i en väntzon som gör att vi alla får gott om utrymme. Dessa väntzoner är större än alla tåg och busshållplatser i Sverige. Se till att vara på plats i tid. Räkna in att det tar tid att parkera bilen och hitta rätt. 25k var på plats senast 07:15. 35k var på plats senast 07:45. 50k var på plats senast 08:30 men gärna inte innan 08:00.

Då din start kommer registreras med chip som du får vid incheck och fäster på skon kommer du kunna starta när du vill direkt efter du klivit av bussen. Det blir alltså inga gemensamma starter utan du ger dig ut på den uppmärkta banan i egen takt, på samma sätt som du kliver in på ett skidspår eller åker ner för en skidbacke.

Höga Kusten Winter Trail Classic 25k: Bussar avgår från 07:30, starter senast 08:30
Höga Kusten Winter Trail Extreme 35k: Bussar avgår från 08:00, starter senast 09:00
Höga Kusten Winter Trail Insane 50k: Bussar avgår från 08:45, starter senast 10:00

Under tidigare år har vi haft en gemensam start klockan 09:00. Den är inställd och du ger dig ut på banan i egen takt. Detta innebär att ni som planerar att ta er runt Classic 25k banan kommer att starta något tidigare och ni som planerar att springa runt Insane 50k banan kommer att starta en timma senare än tidigare år. Denna justering är gjord för att ni som planerar ta er runt olika sträckor inte ska behöva passera varandra i spåret. Genom att skjuta på starttiderna kommer vi undvika att ni som är ute i naturen möts. Konsekvensen är att svansen av personer som ger sig ut på Insane 50k banan kommer att få något mer tid i mörker. Vi har dock skjutit på senaste ingång i FriluftsByn för Insane 50k till 20:00. För cut lines och mer information om respektive bana: Information om loppen >>

4. CUT LINES

Under Höga Kusten Winter Trail har vi 10 timmar på oss att ta oss från utgångspunkten till FriluftsByn. Då vi detta år ger oss ut olika tider så kommer vi räkna tiden från då 50 km ger sig ut. 50k kommer ge sig ut absolut senast 10:00 och därför räknar vi från den tiden.

Det betyder att Cut-Line vid entre Syd skjuts fram en timma till 16:00 och cut-line vid Skuleberget skjuts fram till 19:00.

I praktiken betyder det att Classic har ca 8 timmar att ta sig fram 10 km, Extreme ca 7 timmar att genomföra 20 km och Insane ca 6 timmar att på något sätt ta sig fram 30 km – därefter drar vi bandet vid Entré Syd och du får åka med till målgången. Det betyder också att vi INTE rekommenderar någon att ge sig ut på distansen Insane efter 14.00 (efter 20 km) då man inte kommer att hinna tillbaka till Entré Syd innan 16:00 om man ger sig ut efter 14:00 och vi hellre ser att du får sluttid på Extreme 35k än att du inte kommer igenom Insane 50k.

Vi drar bandet vid E4:an innan Skuleberget 19:00. Det innebär efter 19km för Classic, efter 29km för Extreme och efter 44 km för Insane. Pannlampa kommer behövas och är obligatorisk utrustning för samtliga under hela loppet. Det är för er säkerhet och om ni skulle få för er att ge er ut på andra stigar än de vi planerar under dagen så är det bra att ha pannlampa om vi ska hjälpa er tillbaka till civilisationen.

Detta år kommer att vara tuffare än någonsin men jag har en känsla av att de flesta som planerat att ta sig runt Extreme kommer att klara 20 km på 7 timmar men det kommer bli extremt.

5. AVBOKNINGAR

Upplevelsen är avbokningsbart fram till den 31:a December. Anmälning betalas inte tillbaka efter den 31.a December 2020. Däremot kan du teckna en försökring för 155 kr där anmälan är återbetalningsbar, för all information se Startklar >> där du även tecknar försäkringen. Denna försäkring gäller alla lopp och tävlingar du anmäler dig till under ett år. Skulle vi som arrangör ställa in loppet kommer du få tillbaka din anmälningsavgift, oavsett försäkring eller ej. Försäkring behövs dock om du själv ställer in din anmälan till loppet. Du kan överlåta din startplats till annan person – då utgår en administrativ avgift på 100 kr.

Vi ser fram mot att vi tillsammans hjälps åt att vistas i de milsvida vidderna med de storslagna vyerna.
Har du frågor så maila info@friluftsbyn.se, eller kolla in på facebook gruppen High Coast Trail Runners >>

6. ÖVRIGT

Vi kommer förhåller oss till samma rekommendationer som gäller för skidanläggningar, butiker, gym och sportanläggningar inomhus samt badhus vilket innebär de nya reglerna som tillkom den 8:e Januari är att det blir obligatoriskt att beräkna det maximala antalet besökare eller kunder som får vistas i området. De personer som ger sig ut den 20:e Februari faller väl under dessa tak.