ANPASSNINGAR HKWT-21

Det är helt klart en unik period vi just nu går igenom. Därför ser vi både fram emot – men även förväntar oss – att vi tillsammans gör vårt bästa och bidrar till att Höga Kusten Winter Trail genomföras på ett säkert sätt.

Det glädjer oss att vi med respekt för situationen fortfarande kan vistas  utomhus under olika typer av friluftsaktiviteter. Skidanläggningar har gjort allt man kan för att göra det säkert och möjligt att ta liftar upp på berg och åka skidor ner för pisatade backar i fjällen. Skidanläggningar har gjort det möjligt att ge sig ut och åka skidor längst spårade spår. På samma sätt kommer även vi att göra det möjligt för dig att springa längst en otroligt vacker uppmärkt bana i Höga Kusten. 

För att kunna skapa en säker upplevelse så har vi gjort flertalet juseringar. Fler kan komma att tillkomma ju närmre vi kommer så gå gärna in på den här sidan någon vecka innan. Det kan även vara bra att om du inte redan är med i vår facebook grupp att du går med in den nu: High Coast Trail Runners >> här lägger vi ut nyheter och annat som kan vara bra för dig att ta del av. Vi kommer såklart dock alltid även uppdatera hemsidan.

JUSTERINGAR HÖGA KUSTEN WINTER HIKE 2021

 

1. KARTGENOMGÅNG

Under 2021 kommer kartgenomgång ske digitalt. Vi kommer att gå igenom karta en vecka innan loppen och även sända live dagarna innan. Detta gör att det inte sker någon kartgenomgång på plats.
– Kartgenomgång Classic (Läggs upp Fre 12:e Feb 2021) >>
– Kartgenomgång Extreme (Läggs upp Fre 12:e Feb 2021) >>
– Kartgenomgång Insane (Läggs upp Fre 12:e Feb 2021) >>

2. STARTTIDER OCH BUSSAR TILL START:

Samtliga deltagare åker buss till respektive start. För att undvika någon form av trängsel kommer vi att dela upp loppen i olika starter. På bussar har vi beräknat ett dubbelsäte per person men deltagare som ingår i samma sällskap kan dela säte precis som när du åker tåg med SJ. Då din start kommer registreras med chip som du får vid incheck och fäster på skon kommer du kunna starta när du vill direkt efter du klivit av bussen. Det blir alltså inga gemensamma starter. Vi kommer snart uppdatera med tider för incheckning.

Höga Kusten Winter Trail Classic 25k: Bussar avgår 07:30, starter från 08:30
Höga Kusten Winter Trail Extreme 35k: Bussar avgår 08:00, starter från 09:00
Höga Kusten Winter Trail Insane 50k: Bussar avgår 09:00, starter från 10:00

Under tidigare år har starten gått vid 09:00. Detta innebär att Classic 25k kommer att starta något tidigare och Insane 50k kommer att starta en timma senare än tidigare år. Denna justering är gjord för att deltagare i de olika loppen inte ska behöva passera varandra i spåret. Genom att skjuta på starttiderna kommer vi undvika att loppen möts. Konsekvensen är att svansen av deltagare i Insane 50k kommer att få mer tid i mörker. Vi har dock skjutit på senaste målgång för Insane 50k till 20:00. För cut lines och mer information om respektive lopp se: Information om loppen >>

AVBOKNINGAR

Loppet är avbokningsbart fram till den 31:a December. Anmälning betalas inte tillbaka efter den 31.a December 2020. Däremot kan du teckna en försökring för 155 kr där anmälan är återbetalningsbar, för all information se Startklar >> där du även tecknar försäkringen. Denna försäkring gäller alla lopp och tävlingar du anmäler dig till under ett år. Skulle vi som arrangör ställa in loppet kommer du få tillbaka din anmälningsavgift, oavsett försäkring eller ej. Försäkring behövs dock om du själv ställer in din anmälan till loppet. Du kan överlåta din startplats till annan person – då utgår en administrativ avgift på 100 kr.

Vi ser fram mot att vi tillsammans hjälps åt att vistas i de milsvida vidderna med de storslagna vyerna.
Har du frågor så maila info@friluftsbyn.se, eller kolla in på facebook gruppen High Coast Trail Runners >>