HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL – EXTREME 35 KM

Är du en van vinterlöpare och vill ha en större utmaning samtidigt som du får uppleva mer av Höga Kusten? Då kanske du ska lägga på 10 kilometer och ge dig ut på Bergsrundan som går via Skrattabbortjärnen till Stampberget och en extra tur till toppen av Slåttdalsberget tillbaka till Entré Syd där du fyller på med energi en andra gång och fortsätter ut på Höga Kustenleden. 

Höga Kusten Winter Trail EXTREME är totalt 35 kilometer och är en rejäl utmaning för de flesta löpare!
Härligt, jag söker en riktig utmaning och naturupplevelse, ta mig till anmälan >>

ETAPP I
NORD TILL SYD  (10 KM)

Den första etappen tar dig genom Sveriges vackraste kanske vackraste nationalpark – Skuleskogens Nationalpark. Via Tärnättvattnet springer du genom den legendariska Slåttdalsskrevan och över Slåttdalsberget med milsvid utsikt. Etappen avslutas vid nationalparkens södra entré.

ETAPP II
BERGSRUNDAN – 10 KM

Bergsrundan är en sträcka som springs av deltagare i EXTREME och INSANE. Efter du sprungit Nord-Syd fortsätter du längst Bergsrundan upp för Slåttdalsberget (via Skrattabbortjärn) och tar därefter en andra tur upp på Slåttdalsberget med sin makalösa utsikt. Detta kommer suga musten ur dina ben innan du ger dig ut på Höga Kustenleden mot Skuleberget.

ETAPP IV
HÖGA KUSTEN LEDEN – 10 KM

Höga Kustenleden är en av Sveriges mest kända vandringsleder och under Winter Trail springer du 10 kilometer av denna 128 km långa led. Dina första 3 kilometerna går längst skogsbilväg innan du tas med på en härlig böljande löpning mot det mäktiga Skuleberget.

ETAPP V
SKULEBERGET – 5 KM

Det sista kraftprovet och loppets största utmaning – Höga Kustens mäktigaste berg Skuleberget. Den Norra Bergsstigen upp till toppen på 295 m.ö.h där du kan blicka ut över världsarvet innan du tar den vackra Södra Bergsstigen ner till målgången vid FriluftsByn. Du klarade det!

FÖRKVÄLL: Fredag 18:00-21:00

På fredag kommer vi hålla öppet för incheckning. Vi kommer även berätta mer om sträckan samt ha besök av en inspirerande föreläsare och partnerföretag som delar med sig av sina bästa tips på hur du klarar loppet.
All info: Förkväll >>

AFTER-TRAIL: Lördag 16:00-21:00

På lördag firar tillsammans vi våra bedrifter i FriluftsByn. Trubadur hjälper till att höja stämningen och mat och dryck finns att köpa i FriluftsBaren. Fram till 16:00 är vi utomhus och hejjar in vid målgången så ta med varma kläder.
All info: After-Trail >>