HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL: 25 KM

Klart du ska följa med på vinterns stora upplevelselopp. Du har tio timmar på dig vilket ger dig gott om tid att både springa, jogga och snabbvandra genom några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Det är lätt att hitta då sträckan är tydligt märkt och det finns funktionärer längst sträckan.

Följ med och upplev världsarvet, spänningen och gemenskapen!

Ok, jag är redo för ett galet vinteräventyr!
Ta mig till anmälan innan jag ångar mig >>

ETAPP I
NORD TILL SYD – 10 KM

Den första etappen tar dig genom Sveriges vackraste kanske vackraste nationalpark – Skuleskogens Nationalpark. Via Tärnättvattnet springer du genom den legendariska Slåttdalsskrevan och över Slåttdalsberget med milsvid utsikt. Etappen avslutas vid nationalparkens södra entré.

ETAPP IV
HÖGA KUSTENLEDEN – 10 KM

Höga Kustenleden är en av Sveriges mest kända vandringsleder och under Winter Trail springer du 10 kilometer av denna 128 km långa led. Dina första 3 kilometerna går längst skogsbilväg innan du tas med på en härlig böljande löpning mot det mäktiga Skuleberget.

ETAPP V
SKULEBERGET – 5 KM

Det sista kraftprovet och loppets största utmaning – Höga Kustens mäktigaste berg Skuleberget. Den Norra Bergsstigen upp till toppen på 295 m.ö.h där du kan blicka ut över världsarvet innan du tar den vackra Södra Bergsstigen ner till målgången vid FriluftsByn. Du klarade det!

FÖRKVÄLL: Fredag 18:00-21:00

På fredag kommer vi hålla öppet för incheckning. Vi kommer även berätta mer om sträckan samt ha besök av en inspirerande föreläsare och partnerföretag som delar med sig av sina bästa tips på hur du klarar loppet.
All info: Förkväll >>

AFTER-TRAIL: Lördag 17:00-21:00

På lördag firar tillsammans vi våra bedrifter i FriluftsByn. Trubadur hjälper till att höja stämningen och mat och dryck finns att köpa i FriluftsBaren. Fram till 16:00 är vi utomhus och hejjar in vid målgången så ta med varma kläder.
All info: After-Trail >>