UT OCH SPRING – UNDVIK VINTERDEPPEN

Så är då vintern i antågande och dygnets ljusa timmar är lätträknade. Det är lätt att känna sig lite trött och soffan står där – mer lockande än någonsin. Eller kanske känns det besvärligt att ge sig ut en sväng på lunchen? Vårt tips är att ta dig själv i kragen och ge dig ut. Du kommer tacka dig själv efteråt.

DET NÖDVÄNDIGA DAGSLJUSET

Det finns flera bevis på att du faktiskt borde ge dig ut en stund under de ljusa timmarna. Forskning visar att när du är ute i dagsljus sjunker melatoninnivån. Något som gör att du känner dig piggare. När du sitter inomhus på arbetet produceras mer melatonin och du blir trött. Svårare är det inte. Genom att ge sig ut i dagsljuset blir du inte bara piggare på dagen. Du kommer även märka att du sover bättre på natten. Så varför inte ta med dig joggingskorna till jobbet och ge dig ut en sväng över lunch?

SPRING UTOMHUS!

Löpband i all ära – men utomhusvistelser i naturen har mängder av positiva hälsoeffekter. Du känner säkert redan till att både endorfin- och serotoninnivåerna ökar när du motionerar i friska luften. Att vistas utomhus och få in lite frisk luft får också kroppen att vakna och gör dig piggare. Så lämna löpbanden, något som enligt vissa källor togs fram som en disciplinär åtgärd för fångar i engelska fängelser på 1800-talet.

BEHÖVER DU INSPIRATION?

Visst, vi medger, ibland kan det vara lite kämpigt att ge sig ut. Men du vet att när du väl är tillbaka så ångrar du inte en sekund. Nedan hittar du två filmer som kanske får dig att lämna löpbandet eller soffan.

(P.s. Självklart fungerar även en promenad lika bra =)